• 40 dkg sima fehérliszt
• 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 20 dkg fehér rozsliszt
• 2 tk só
• 1 tk cukor
• 2,5 dl tej vagy savó vagy joghurt
• 4 dkg élesztő
• 15 dkg lenmag
1. A lenmagot leforrázom és 2 órát vízben hagyom dagadni, majd leöblítem, lecsepegtetem. Nagyon nyálkás valami, amit nem lehet leszedni, meg kell várni míg aránylag lecsepeg.
2. Az összes anyagot a gépbe teszem és bedagasztatom. Rugalmas tészta kell, hogy legyen.
3. Meleg helyen 2 órát kelesztem, majd lisztezett felületen átgyúrom, formázom és az állítható sütőedénybe, vagy kinek mi van abba (jénaiba, tortasütőbe, sütőt bíró edénybe) teszem, és bő 30 percig pihentetem.
4. A sütőt 180C°-ra előmelegítem, és 50-60 percig sütöm. (Ezt azért írom így, mert mindenkinek másképpen süt a sütője).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.