Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Lenmagos kenyerem

felvitel dátuma: 2011-11-23 19:40:05       mai nézettség: 2       nézettség: 1106
részletes recept
Lenmagos kenyerem
Hozzávalók 4 személyre:

• 40 dkg sima fehérliszt
• 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 20 dkg fehér rozsliszt
• 2 tk
• 1 tk cukor
• 2,5 dl tej vagy savó vagy joghurt
• 4 dkg élesztő
• 15 dkg lenmag

Előkészületi idő: 150 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

1. A lenmagot leforrázom és 2 órát vízben hagyom dagadni, majd leöblítem, lecsepegtetem. Nagyon nyálkás valami, amit nem lehet leszedni, meg kell várni míg aránylag lecsepeg.
2. Az összes anyagot a gépbe teszem és bedagasztatom. Rugalmas tészta kell, hogy legyen.
3. Meleg helyen 2 órát kelesztem, majd lisztezett felületen átgyúrom, formázom és az állítható sütőedénybe, vagy kinek mi van abba (jénaiba, tortasütőbe, sütőt bíró edénybe) teszem, és bő 30 percig pihentetem.
4. A sütőt 180C°-ra előmelegítem, és 50-60 percig sütöm. (Ezt azért írom így, mert mindenkinek másképpen süt a sütője).

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*