Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Lenmagos bucik

felvitel dátuma: 2012-03-26 16:12:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2206
részletes recept
Lenmagos bucik
Hozzávalók 3 személyre:
  • 50 dkg liszt
  • 300 ml langyos víz
  • 2 tk
  • 1 ek cukor
  • 26 gr vaj
  • 1 cs instant élesztő
  • 1,5 ek tejpor
Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A langyos vizet beleöntöm a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. A 0,5 l-es MikroKannában megolvasztom a vajat és a vízhez adom. A Lisztszóróba mérem a lisztet (30 dkg fér bele egyszerre), beleszitálom a kelesztő tálba. Sót, cukrot, tejport és az élesztőt hozzáadom.

Robotgéppel jól összedolgozom a tésztát. Lezárom a kelesztőt és a tésztát duplájára kelesztem.

Mikor megkelt, a Gyúrólapon jól átdolgozom.

Megmérem a TW Digitális Konyhamérlegen és 7 egyenlő részre osztom.

Mindegyik kis bucit még egyszer átgyúrom, formázom.

A tepsibe beleteszem a Szilikon Sütőlapot és erre helyezem a bucikat, ügyelve a távolságra, mert a sütőben még nőni fognak.

A Szilikon Kenőecset segítségével, vízzel megkenem a bucikat és megszórom lenmaggal,

180 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütöm a bucikat.

Rácson hagyom kihűlni, majd az Elegancia Kenyérkosárból kínálom.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Duplafalú Ablakos Kelesztő
  • Gyúrólap
  • Szilikon Sütőlap
  • Szilikon Kenőecset
  • Lisztszóró
  • 0,5 l-es MikroKanna
  • Elegancia Kenyérkosár
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*