Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Lencsegulyás

felvitel dátuma: 2011-11-03 16:16:02       mai nézettség: 2       nézettség: 2877
részletes recept
Lencsegulyás
Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg lencse
  • 1 nagy szelet csirkemellfilé vagy 2 db kisebb (ill. lehet sertéscombból, -karajból is készíteni)
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 db gyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • , őrölt feketebors, pirospaprika, 2 db babérlevél
  •  napraforgó olaj

Betétnek csipetke:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 db tojás

A fűszerek Toldi fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

 

  • A lencsét előző este beáztatjuk.

    A megtisztított húst felkockázzuk. A megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.

    Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, lehúzva a tűzről megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús (pörköltet készítünk tulajdonképpen).

    Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter lencse áztatólével (főzés közben pótoljuk a vizet).

    Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.

     

    Csipetke elkészítése:

    A 10 dkg lisztet összegyúrjuk az 1 db tojással (pici sóval), és a tésztából apró darabokat csipegetünk a levesbe vagy főzővízbe.

  •  

     

     

     

     

    Szakács: Hani


    Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

    0/10 kautz1009 2011 november 3

    Nagyon étvágygerjesztő!

    0/10 Hani 2011 november 3

    Köszönöm!

    0/10 marika 2011 november 3

    Nagyon guszta! Ügyes vagy!!

    0/10 marta 2011 november 3

    ezt én is kipróbálom,de marhahússal,gondolom azzal is finom lesz csak hosszabb ideig tart a főzése.Nagyon jó ötletköszi.Márti

    0/10 Hani 2011 november 3

    Köszönöm! Márta, természetesen bármilyen húsból el lehet készíteni, mint a gulyást. Marha/disznóhús esetében később érdemes beletenni a zöldségeket (répát, gyökeret).

    Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
    Hirdetések


    keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

     


    Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
    Recept mellé fotó.
    Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
    Itt könnyen megtanul főzni.

    Kövess minket a facebookon
    Hírlevél feliratkozás
    *
    *