Nagyon étvágygerjesztő!
Betétnek csipetke:
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
A megtisztított húst felkockázzuk. A megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.
Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, lehúzva a tűzről megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús (pörköltet készítünk tulajdonképpen).
Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a gyökereket, a babérleveleket, és felöntjük kb. 1,5 liter lencse áztatólével (főzés közben pótoljuk a vizet).
Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és belecsipegetjük a csipetkét, és készre főzzük.
Csipetke elkészítése:
A 10 dkg lisztet összegyúrjuk az 1 db tojással (pici sóval), és a tésztából apró darabokat csipegetünk a levesbe vagy főzővízbe.
Nagyon étvágygerjesztő!
Köszönöm!
Nagyon guszta! Ügyes vagy!!
ezt én is kipróbálom,de marhahússal,gondolom azzal is finom lesz csak hosszabb ideig tart a főzése.Nagyon jó ötletköszi.Márti
Köszönöm! Márta, természetesen bármilyen húsból el lehet készíteni, mint a gulyást. Marha/disznóhús esetében később érdemes beletenni a zöldségeket (répát, gyökeret).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.