Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Lencsefőzi

felvitel dátuma: 2011-11-11 17:52:36       mai nézettség: 1       nézettség: 2730
részletes recept
Lencsefőzi
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg lencse (előző este beáztatva)
  • 3-4 babérlevél
  • ételízesítő
  • , tört pirospaprika
  • 2-3 g. fokhagyma
  • 1-2 ek. finomliszt
  • pálmazsír
  • 1 kk. paprikakrém
  • 1 tk. ecet (férjem nem igazán szereti)
  • 1 tk. cukor
  • kolbász házi
Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatom. Felteszem másnap ételízesítős vízbe főzni, mikor puha leszűröm a levét. Elkészítem a fokhagymás rántást: kevés zsíron kicsit pirítom a lisztet, beletöröm a fokhagymát és elkészítem a rántást, majd tört pirospaprikát teszek bele, elkeverem és ráöntöm a lencsére. Ízesítem ecettel, cukorral és jól elkeverem. Hozzáadom a kolbászt, a paprikakrémet és pár percig hagyom összeérni az ízeket. Tálalom.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 11

Nagyon aranyos "lencsefőzi" "Almaszósz" kora óta egyre szebb!!:))) Én ecet helyett egy kis mustárral "pikánsítom":)

0/10 anna51 2011 november 11

Én is így látom, Brigike vajon a lencsefozitol lesz egyre gyonyorucskébb?:)))) Akkor én is kérnék belole:)))

0/10 csoti.henriette 2011 november 12

Köszi az ötletet, még mustárral nem próbáltam:) a kis szépségem meg már hozzátartozik a tálaláshoz:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*