Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Lencsefőzelék

felvitel dátuma: 2011-10-21 12:41:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1485
részletes recept
Lencsefőzelék
Hozzávalók 3 személyre:

20-25 dkg lencse
2-3 db babérlevél
1 kk. mustár
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma összetörve
ételízesítő
2 csapott ek. liszt

http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Az előzőleg beáztatott lencsét egy lábasban annyi vízzel feltesszük főni, hogy jó két ujjnyira ellepje. (én előző este szoktam beáztatni) Beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt és a fokhagymát, és fedő alatt puhára főzöm. Közben a tejfölt egy tálban jól kikeverem a liszttel és a mustárral. Ha már puha a lencse, egy merőkanálnyi levet leveszek róla, és azzal még jól átkeverem a habarást, majd óvatosan a főzelékhez adom. Hagyom, hogy a liszt íze pár pillanat alatt elfőjön, addig kevergetem, hogy nehogy odakapjon. Fasírttal vagy pörkölttel tálalom.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 21

Naggggyon szeretem és pontosan így!

0/10 Timcsike 2011 október 21

Légy a vendégünk drága Anna, hamarosan ebédelünk:-)

0/10 anna51 2011 október 22

Ezt fozom ma én is. Ha már végképp nincs tippem, hogy mi legyen az ebéd, bekukkantok Hozzád és sosem csalódom.

0/10 Timcsike 2011 október 22

Egészségetekre! Örülök, ha benézel hozzám!:-))

10/10 -Jucus.- 2011 november 7

ez lesz a mai ebéd köszönöm a receptet:-))

0/10 Timcsike 2011 november 7

Jucus! Jó étvágyat hozzá!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*