Naggggyon szeretem és pontosan így!
20-25 dkg lencse
2-3 db babérlevél
1 kk. mustár
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma összetörve
ételízesítő
2 csapott ek. liszt
Az előzőleg beáztatott lencsét egy lábasban annyi vízzel feltesszük főni, hogy jó két ujjnyira ellepje. (én előző este szoktam beáztatni) Beleteszem a babérlevelet, az ételízesítőt és a fokhagymát, és fedő alatt puhára főzöm. Közben a tejfölt egy tálban jól kikeverem a liszttel és a mustárral. Ha már puha a lencse, egy merőkanálnyi levet leveszek róla, és azzal még jól átkeverem a habarást, majd óvatosan a főzelékhez adom. Hagyom, hogy a liszt íze pár pillanat alatt elfőjön, addig kevergetem, hogy nehogy odakapjon. Fasírttal vagy pörkölttel tálalom.
Naggggyon szeretem és pontosan így!
Légy a vendégünk drága Anna, hamarosan ebédelünk:-)
Ezt fozom ma én is. Ha már végképp nincs tippem, hogy mi legyen az ebéd, bekukkantok Hozzád és sosem csalódom.
Egészségetekre! Örülök, ha benézel hozzám!:-))
ez lesz a mai ebéd köszönöm a receptet:-))
Jucus! Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.