A lencsét több vízben megmostam.
Egy műanyag tálba tettem, felöntöttem vízzel és 25 percre a micróba tettem. Ettől olyan lett mintha egész éjszaka ázott volna a vízben.
A vöröshagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam.
A zsírt felolvasztottam és megpirítottam benne a vöröshagymát.
Beletettem a lencsét és ezzel együtt pirítottam tovább.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóztam.
Főztem másfél órán keresztül.
A lisztet csomómentesre kevertem a tejfölben és behabartam vele a főzeléket.
Mustárral ízesítettem, belereszeltem a fokhagymát és itt még sózhatjuk ha kell.
Összeforraltam.
Nem mindig így készítem. Van amikor a vöröshagymát nem az elején pirítom meg hanem akkor amikor a rántást készítem. Amikor már majdnem megpirult beleteszem a lisztet és együtt pirítom. A végén belereszelem a fokhagymát, de ezzel már nem pirítom tovább. Csak hagyom, hogy kihozza az illatát és már öntöm is rá a hideg vizet.
Mind a kétféle elkészítés végeredménye egy finom főzelék!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.