Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » lencsefőzelék

felvitel dátuma: 2014-02-16 17:37:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1950
részletes recept
lencsefőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:
 
0,5 kg lencse
1 nagy vöröshagyma
1 nagy ek. zsír
4 db baberlevél
1 tk.
1 kk. delikát
mustár
3 cikk fokhagyma
4 dl tejföl
2 csapott ek. liszt
Előkészületi idő: 90 perc


Elkészítés:

A lencsét több vízben megmostam.
Egy műanyag tálba tettem, felöntöttem vízzel és 25 percre a micróba tettem. Ettől olyan lett mintha egész éjszaka ázott volna a vízben.
vöröshagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam.
A zsírt felolvasztottam és megpirítottam benne a vöröshagymát.
Beletettem a lencsét és ezzel együtt pirítottam tovább.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sóztam.
Főztem másfél órán keresztül.
A lisztet csomómentesre kevertem a tejfölben és behabartam vele a főzeléket.
Mustárral ízesítettem, belereszeltem a fokhagymát és itt még sózhatjuk ha kell.
Összeforraltam.

Nem mindig így készítem. Van amikor a vöröshagymát nem az elején pirítom meg hanem akkor amikor a rántást készítem. Amikor már majdnem megpirult beleteszem a lisztet és együtt pirítom. A végén belereszelem a fokhagymát, de  ezzel már nem pirítom  tovább. Csak hagyom, hogy kihozza az illatát és már öntöm is hideg vizet.

Mind a kétféle elkészítés végeredménye egy finom főzelék!!!

Szakács: Piroska


Film link: http://www.piroskonyha.blogspot.hu/2014/01/lencsefozelek.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*