50 dkg liszt
2,5dkg élesztő
3 dl langyos tej
5 ek cukor
1 db tojássárga
fél citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
5 dkg olvasztott vaj
1 csipet só
1 ek holland kakaópor
Töltelék:
5-10 dkg darált mák amibe fél citromlevét csepegtetek
5 dkg sütés álló lekvár
A dagasztást a kenyérsóütőgépben végeztetem el.
A lisztből, tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítek, amit a dagasztógépben felfuttatok. Majd a többi hozzávalóval együtt ( kivéve a kakaóport) 20 percig dagasztatom. Mikor kész kiveszem a gépből és feléhez még hozzádagasztom a kakóport. Lisztezett deszkán hagyom megkelni.
A fehéret kinyújtom téglalap alakúra és megtöltöm mákkal a barna tésztát pedig lekvárral. Feltekerem őket.
Összecsavarom a fehéret a barnával és kivajazott, lisztezett kuglófformába rakom.
Így is jó félórát kelesztem, majd közép meleg sütőben 45-50 percig sütöm.
A kisült kuglófot a formával együtt megfordítom, egy tálcára borítom és a formában hagyom kihűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.