Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Lekváros-habos piskótarolád.

felvitel dátuma: 2011-06-04 20:31:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1917
részletes recept
Lekváros-habos piskótarolád.
Hozzávalók 4 személyre:


Piskóta tészta:

 

4 tojás
12.5 dk porcukor
1 tk vanília aroma
2 ek forró víz
12,5 dk liszt
 
 
Krém:
 

vegyes gyümölcsíz
meggyaroma
10 dk mascarpone
2 dl Hulala
porcukor
1 cs vaníliás cukor
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
Egy tálba tenni az egész tojásokat, majd hozzáadni a cukrot. Robotgéppel jó habosra keverni.( legalább háromszoros mennyiséget kapjunk)

Ekkor hozzáadni a vanília aromát és a két evőkanál forró vizet. Még párpercig így keverni. Végül beleszitálni a lisztet és óvatosan összekeverni.


SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!!!!!!!!

 

Egy gáztepsit kibélelni sütőpapírral, úgy hogy a szélét is fedje, majd beleönteni a kikevert tésztát és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, kb. 15 percig sütöttem)


 

Egy sütőpapírt jól megszórni porcukorral, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön ráfordítani és lehúzni róla a sütőpapírt.


Konyharuhát benedvesíteni (jól kicsavarni, hogy éppen csak nyirkos legyen) Majd a forró tésztát letakarni vele. Így letakarva hagyni teljesen kihűlni.(nem kell félni a tészta nem szívja magába a nedvességet) A tészta így nem tudd kiszáradni és könnyen fellehet majd csavarni.
 
 

A mascarponét jól kikeverni a vaníliás cukorral és az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.
A gyümölcsízt szintén kikeverni ízlés szerinti mennyiségű meggyaromával.

 

Tészta töltése:

 

A kihűlt tésztát megkenni az ízesített gyümölcsízzel, majd rákenni a habos krémet is.
Először kicsit behajtani a végét, majd a sütőpapír segítségével szépen felcsavarni.
Tetejét porcukorral jól megszórni. Kicsit állni hagyni, majd éles vízbe mártott késsel felszeletelni.
Szakács: Gizi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Bihary Livia 2011 június 5

Ez a süti csak jó lehet ha van benne Hulala,gyümölcsíz!Nagyon jó a leírás a tekercs elkészítéséhez adott utmutatás,Rengeteg sütit készítettem már de a piskótatekercsnek nem igazán mertem nekifogni.Ezekután biztosan ki fogom próbálni ezt a receptet!Köszi Üdv Lívia

0/10 Kard Éva (Gizi) 2011 június 16

Kedves Lívia! Köszönöm!!! Bátran merjél nekifogni, biztosan sikered lesz vele!!Üdv.Gizi

0/10 Marcsi64 2011 október 7

Nekem sosem sikerül, már le is mondtam róla végleg.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*