Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Lekváros papucs * Házi Szilvalekvárral

felvitel dátuma: 2016-01-06 17:38:47       mai nézettség: 2       nézettség: 490
részletes recept
Lekváros papucs * Házi Szilvalekvárral
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:

- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír (4 púpos evőkanállal)
- 2 dkg élesztő
- 2 kanál porcukor
- 1 kis doboz tejföl
- csipet só

Töltelék:

Házi Szilvalekvár vagy sütésálló lekvár

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál meleg tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjak. (a tejfölt apránként teszem hozzá, mert valószínű nem kell majd egy egész dobozzal, nekem 1 dl elég volt - lényeg, hogy egy könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjak)

2. Nem szoktam keleszteni, azonnal kinyújtom kb. 4 mm vastagságúra (picit meglisztezem a felületet és úgy nyújtom a tésztát).
3. Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval (ennek híján egy pohárral) kiszaggatom,közepébe teszek fél tk szilvalekvárt és két oldalról összecsípem a tésztát. Érdemes erősen "összecsípni", azaz összenyomni, hogy sütés közben ne nyíljon szét a tészta. 
4. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm (de a sütési idő sütő függő, nálam 15 perc alatt megsülnek:). 
5. Tálaláskor vaníliás-porcukorral meghintem! Nagyon finom omlós a tésztája! Amolyan"Hamis hájas" féle.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*