Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír (4 púpos evőkanállal)
- 2 dkg élesztő
- 2 kanál porcukor
- 1 kis doboz tejföl
- csipet só
Töltelék:
Házi Szilvalekvár vagy sütésálló lekvár
Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál meleg tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjak. (a tejfölt apránként teszem hozzá, mert valószínű nem kell majd egy egész dobozzal, nekem 1 dl elég volt - lényeg, hogy egy könnyen nyújtható, de ne ragacsos tésztát kapjak)
2. Nem szoktam keleszteni, azonnal kinyújtom kb. 4 mm vastagságúra (picit meglisztezem a felületet és úgy nyújtom a tésztát).
3. Egy közepes méretű pogácsa szaggatóval (ennek híján egy pohárral) kiszaggatom,közepébe teszek fél tk szilvalekvárt és két oldalról összecsípem a tésztát. Érdemes erősen "összecsípni", azaz összenyomni, hogy sütés közben ne nyíljon szét a tészta.
4. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm (de a sütési idő sütő függő, nálam 15 perc alatt megsülnek:).
5. Tálaláskor vaníliás-porcukorral meghintem! Nagyon finom omlós a tésztája! Amolyan"Hamis hájas" féle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.