Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Lekváros kifli,sajtos kifli,mogyoróvajas párnácska

felvitel dátuma: 2012-05-17 15:10:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1845
részletes recept
Lekváros kifli,sajtos kifli,mogyoróvajas párnácska
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:
75 dkg liszt ( + a lisztezéshez)
1 nagy bögre aludt tej
1nagy bögre langyos víz
1 kk
1 ek cukor
3 dkg élesztő
2 db közepes hajában főtt krumpli lereszelve
3 ek olaj
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
1 kis üveg meggydzsem (a lekvároshoz)
20 dkg sajt ,1 tk egész kömény(a sajtoshoz)
kb.3 ek mogyoróvaj (a mogyoró vajashoz)

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:
Egy tésztából három féle péksütemény.
A kifliknek és a párnácskának ugyanaz a tésztája.
75 dkg liszt ( + a lisztezéshez)
1 nagy bögre aludt tej
1nagy bögre langyos víz
1 kk
1 ek cukor
3 dkg élesztő
2 db közepes hajában főtt krumpli lereszelve
3 ek olaj
1 tojás a kenéshez
Élesztőt felfuttatom a langyos vízben,pici cukorral,pici liszttel.
Hozzávalókkal összekeverem, kis rugalmas tésztát gyúrok belőle,akkor ha teljesen elválik az edény falától(közben mindig lisztezem). Szép kis gömbölyű formát készítek belőle,letakarva kelesztem,ha megkelt négy felé osztom,négy kis gombóccá gyúrom.Majd szép vékony kerek formákat nyújtok belőle.A kifliknek hosszú cikkekre vágom,töltöm,feltekerem,megkenem tojással,a párnácskákat pogácsa szaggatóval kiszaggatom,töltöm,félbe hajtom,villával a széleit lenyomkodom,tojással megkenem,hőlégkeverésen 190-200 fokon szép pirosra sütöm.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*