50 dkg krumpli
15 dkg liszt
1 tk zsír
1 evőkanál búzadara
1 db tojás
1 mk só
15 dkg zsemlemorzsa
2 ek cukor
1 ek étolaj
A töltelékhez:
házi szilva és baracklekvár
A krumplit héjában megfőzzük, ha puha, leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót, a búzadarát és a cukrot, és rugalmas, puha tésztává gyúrjuk. A krumplitól függően lehet, hogy több liszt kell hozzá, de óvatosan adjunk hozzá, ne legyen kemény a tészta. Lisztezett munkafelületen vékonyra ,2-3 mm-re nyújtjuk, egy közepes pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Mindegyikre egy kiskanál lekvárt teszünk.
A derelye formázóba tesszük egyenként.
Tálcára helyezzük.
Enyhén sós vízben kifőzzük.
Egy szélesebb lábasban főzzük ki,de csak 5-6 darabot tegyünk bele először.
A zsemlemorzsát a cukorral,étolajjal kissé megpirítjuk.
Amikor a tészta feljön a víz tetejére kb 3-4 percig főzzük.
A tésztát zsemlemorzsába forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.