Koszike!!!!!!!!!!!! Ma reggel emlegettuk, ez hamarosan asztalra kerul nálunk is!!! Nagyon ugyes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 csirke
1 doboz sör
1 rozmaring ág
3 gerezdnfokhagyma
3-4 EK baracklekvár
3 EK olvasztott vaj
1 EK chillikrém
só, bors, darált kömény
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
Egy közepes tepsire ráteszem a sörösdobozt félig sörrel.
Beletesszük a rozmaring ágat. A csirkét ráültetjük a sörösdobozra úgy, hogy a lábai stabilan álljanak a tepsin.
Elkészitjük a mázat : a lekvárt jól kikeverem az olvasztott vajjal, chillikrémmel, darált köménnyel és a zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk kinek - kinek gusztusa szerint.
Ennek a máznak kb. a felével megkenjük a csirkét úgy hogy mindenhova jusson a mázból. Körbetekerjük a csirkét alufóliával és 15 percre betesszük sülni. Ezután levesszük róla a fóliát és rákenjük a maradék mázat. Kb. még 25-30 percig sütjük. Sütés közben a máz megkaramellizálódik és nagyon finom.
Én egy kicsivel több chillikrémet tettem hozzá, így kicsit pikánsabb lett de nagyon finom volt. Rizzsel tálaltam.
Nem saját recept, valamelyik oldalon találtam:).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.