Hozzávalók a tésztához:
8 dkg ráma
50 dkg liszt,
5 dkg élesztő
4 dl tej,
2 tojás sárgája
8 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál só,
Hozzávalók a töltelékhez:
1 üveg házi lekvár ami nem túl folyós
1 csomag vaníliás cukor,
tetejére:
1 tojás sárgája
2 tojás fehérje
pici tej
csepp cukor
elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája , cukor, só, ráma )és a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül kb. fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk, ezek közepére vaníliás cukorral elkevert lekvárt teszünk.
Most fekete ribizlis és szílvás tölteléket raktam bele .
A tepsit kivajazzuk vagy zsírozzuk és liszttel megszórjuk, de sütőpapírt is használhatunk
A tésztát feltekerjük a végeit benyomkodjuk és szorosan egymás mellé helyezzük
Majd a megmaradt tojás fehérjéhez rakunk egy tojás sárgáját ,pici tejet és egy csepp cukrot ,jól kikeverjük és ezzel megkenjük a tetejét .
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük
Sülés közben többször megkenjük a tetejét.és kb 35 perc alatt készre sütjük .
Nagyon finom, és egyszerű sütemény.
Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.