Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Lekváros bukta

felvitel dátuma: 2015-09-14 13:00:29       mai nézettség: 4       nézettség: 5049
részletes recept
Lekváros bukta
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához:
8 dkg ráma 
50 dkg liszt, 
5 dkg élesztő
4  dl tej, 
2 tojás sárgája 
8 evőkanál cukor, 
1 mokkáskanál só,


Hozzávalók a töltelékhez: 
1 üveg házi lekvár ami nem túl folyós
1 csomag vaníliás cukor,


tetejére:
1 tojás sárgája
2 tojás fehérje
pici tej
csepp cukor

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

 elkészítése:

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája , cukor, , ráma )és a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül  kb. fél órára meleg helyre tesszük kelni
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb. 8x8 cm-es  négyzetekre vágjuk, ezek közepére vaníliás cukorral elkevert  lekvárt teszünk
Most fekete ribizlis és szílvás tölteléket raktam bele .

A tepsit kivajazzuk vagy zsírozzuk és liszttel megszórjuk, de sütőpapírt is használhatunk

A tésztát feltekerjük a végeit benyomkodjuk  és szorosan egymás mellé helyezzük
Majd a megmaradt tojás fehérjéhez rakunk egy tojás sárgáját ,pici tejet és egy csepp cukrot ,jól kikeverjük és ezzel megkenjük a tetejét .
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük

Sülés közben többször  megkenjük a tetejét.és  kb 35 perc alatt készre sütjük .
Nagyon finom, és egyszerű sütemény.

Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*