A tésztához valók:
60dkg liszt
8dkg margarin
8dkg cukor
5dkg élesztő
3dl tej
2db tojás sárgája
1 csipet só
1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
1 üveg szilva lekvár
Vagy mák töltelék:
15dkg darált mák
10dkg cukor
2-3 evökanál tej
fél citrom reszelt héja
1cs.vaniliás cukor
1dl langyos tejben feloldjuk a cukrot és bele morzsoljuk az élesztőt,és fel futatjuk.2dc.langyos tejben fel olvasztjuk a margarint.A lisztet el keverjük a csipet sóval és hozzá adjuk a tejes margarint,meg a fel futatott élesztőt,és a két tojás sárgáját. Jól kidolgozzuk és kb.30 percig langyos helyen konyharuhával letakarva pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára borítjuk,jól meglisztezzük és 1 cm vastagra nyújtjuk,és téglalap alakú kockákra daraboljuk. .Közepüket lekvárral,mákkal,vagy esetleg dióval megtöltjük,majd össze göngyöljük.Ki zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük,a tetejét meg kenjük a tojással,vagy zsírral,és még 30 percig kelesztjük.Közepesen forró(170fok) sütőben sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.