Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Lekváros Bukta

felvitel dátuma: 2012-03-19 20:59:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1570
részletes recept
Lekváros Bukta
Hozzávalók 4 személyre:

 

A tésztához valók:

60dkg liszt

8dkg margarin

8dkg cukor

5dkg élesztő

3dl tej

2db tojás sárgája

1 csipet

1 tojás a kenéshez

 

A töltelékhez:

1 üveg szilva lekvár

Vagy mák töltelék:

15dkg darált mák

10dkg cukor

2-3 evökanál tej

fél citrom reszelt héja

1cs.vaniliás cukor

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 

1dl langyos tejben feloldjuk a cukrot és bele morzsoljuk az élesztőt,és fel futatjuk.2dc.langyos tejben fel olvasztjuk a margarint.A lisztet el keverjük a csipet sóval és hozzá adjuk a tejes margarint,meg a fel futatott élesztőt,és a két tojás sárgáját. Jól kidolgozzuk és kb.30 percig langyos helyen konyharuhával letakarva pihentetjük.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára borítjuk,jól meglisztezzük és 1 cm vastagra nyújtjuk,és téglalap alakú kockákra daraboljuk. .Közepüket lekvárral,mákkal,vagy esetleg dióval megtöltjük,majd össze göngyöljük.Ki zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük,a tetejét meg kenjük a tojással,vagy zsírral,és még 30 percig kelesztjük.Közepesen forró(170fok) sütőben sütjük.

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*