Hozzávalók a tésztához:
20 dkg ráma
1 kg liszt,
5 dkg élesztő
5 dl tej,
2 tojás sárgája
8 evőkanál cukor,
1 mokkáskanál só,
Hozzávalók a töltelékhez:
1 üveg házi lekvár ami nem túl folyós
1 csomag vaníliás cukor,
tetejére:
1 tojás sárgája
A lekváros batyu elkészítése:
A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája, cukor, só, ráma ) és a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül kb. fél órára meleg helyre tesszük kelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb. 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk, ezek közepére vaníliás cukorral elkevert lekvárt teszünk.
A tészta négy csücskét középen összefogjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben még kel, és dagad, és akkor tesszük a sütőbe amikor begyújtottuk.
Ebből az adagból 40 db lett .
Nagyon finom, és egyszerű sütemény.
Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg .
http://www.receptlap.hu/recept/lekvaros_batyu_11708
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.