Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Lekváros Batyu

felvitel dátuma: 2014-03-19 15:45:53       mai nézettség: 1       nézettség: 2683
részletes recept
Lekváros Batyu
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg ráma 
1 kg liszt, 
5 dkg élesztő
5 dl tej, 
2 tojás sárgája 
8 evőkanál cukor, 
1 mokkáskanál só,


Hozzávalók a töltelékhez: 


1 üveg házi lekvár ami nem túl folyós
 
1 csomag vaníliás cukor,


 

tetejére:
1 tojás sárgája

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A lekváros  batyu elkészítése:

A tésztához a lisztet egy tálba tesszük, 1dl tejben megfuttatjuk az élesztőt 1 kanál cukorral.
Az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája, cukor, , rámaés a maradék tejet jól megdagasztjuk, végül  kb. fél órára meleg helyre tesszük kelni. 
Ha megkelt a tészta, lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra.
Kb. 8x8 cm-es  négyzetekre vágjukezek közepére vaníliás cukorral elkevert  lekvárt  teszünk. 

A tészta négy csücskét középen összefogjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kicsit távol egymástól, mert sütés közben még kel, és dagad, és akkor tesszük a sütőbe amikor begyújtottuk.
Ebből az adagból 40 db lett .
10 perc sütés után tojássárgájával  megkenjük a tetejét.és  kb 35 perc alatt készre sütjük .

Nagyon finom, és egyszerű sütemény.

Tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg .

http://www.receptlap.hu/recept/lekvaros_batyu_11708

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*