Köszönöm nagyon finom!!!
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 db tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál rum
Töltelékhez:
0,5 kg baracklekvár
Tetejére:
4 db tojássárgája
15 dkg porcukor
Elkészítése:
1.Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk.
2.Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán egy 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá és a lekváros, világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral és az utolsó lapot is kinyújtva befedjük a süteményt. Ha megsült még forrón ráteszük a kihabositott tojássárgát a tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.