Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Legényfogó leves

felvitel dátuma: 2016-11-20 11:53:16       mai nézettség: 1       nézettség: 709
részletes recept
Legényfogó leves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell, 1 db vöröshagyma, 2 ek olaj, 20 dkg fehérrépa, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg gomba, 2 -3 db babérlevél, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 1,5 l húsleves alaplé, ( én kockából készítem) , bors bazsalikom ízlés szerint, 1 cs petrezselyemzöld.

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

  1. Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymátRárakjuk az apró kockákra vágott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra darabolt sárga- és fehérrépát. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, mustárral.
  2. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és a zöldségeket, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a babérlevelet is. Felöntjük kb. 1,5 liter alaplével és mindent puhára főzünk.
  3. A tejfölt egy kevés vízzel és a liszttel elkeverjük, majd a forró levesből is adunk hozzá pár kanállal. A forrásban lévő leveshez adjuk a tejfölös habarást, a végén pedig a friss, apróra vágott petrezselyemzöldet, és kevés citromlével ízesítjük
Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*