igazán finom
Hozzávalók: 1 kg liszt finom liszt, 1 evőkanál só, 1 kocka friss élesztő, 2 dl langyos tej, az élesztőt felfuttatom egy kiskanál cukorral, és kb 2- 3 dl langyos víz, 7 – 8 dkg
olvasztott vaj, ( nem olaj vagy valami más)
Elkészítése: Langyos cukros tejben föl futtatjuk az élesztőt majd az 1 kg liszthez adjuk közben hozzáadjuk a sót, és a langyos vizet is. Mikor már. Mikor már nagyon ragacsossá vált, a kezünkön akkor már hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ezt a tésztát addig dolgozzuk míg a tészta állaga olyan nem lesz mint a rágóguminak, tehát könnyen elváljon az edény falától. Ekkor beteszem a fedet kelesztő tálba kb 1 órán keresztül duplájára kell a tészta. Mikor meg kelt gyengéden átgyúrjuk és megformáljuk. Egy jénaiba, vagy pataki tálba sütőpapírral kibélelek és olyan
30 -35 percig még kelesztem, a tetejét bevagdalom 3 -4 helyen vizel bespriccelem a tésztát, és a jénai tetejét is ( Pataki tálnak csak a tetejét kell beáztatni hideg vízzel ) Előmelegített sütőbe 220 fokon sütni
25 - 30 perc múlva leveszem a tetőt róla és a kívánt szín eléréséig sütöm!
Ez a Gaby Baba recepje szerint van sütve.
Legegyszerűbb mai fehér kenyerem igazán ropogós de ugyan akkor foszlós házi kenyérkém
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.