Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Lecsós szűzérmék párolt rizzsel

felvitel dátuma: 2015-06-03 11:24:22       mai nézettség: 1       nézettség: 998
részletes recept
Lecsós szűzérmék párolt rizzsel
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg szűzpecsenye
bors

zsír  a sütéshez

1 kg paradicsom
1/2 kg paprika (vegyesen, erős is) 
1/2 kg hagyma
20 dkg füstölt húsos szalonna
3 ek. zsír

cukor
piros paprika


25 dkg rizs
1 ek. olaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika, kicsit megsózom a paprikákat is, hogy puhuljanak. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. A szűzpecsenyét érmekre vágom, ököllel kicsit szétnyomkodom, sózom, borsozom, majd forró zsírban hirtelen kisütöm.
A rizst megpárolom, kevés olajon átfuttatom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, 1 cm legyen felette  a víz, sózom. Addig főzöm, amíg beszívja a vizet(ez kb. 5 perc), ezután lefedem és két konyharuhával szorosan letakarom, így hagyom állni fél órát. Töltelékes, pergős rizst kapok. Tálaskor a rizs  mellé teszem a szűzérméket,  a lecsót pedig  a rizsre és a húsra halmozom

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*