40 dkg szűzpecsenye
bors
só
zsír a sütéshez
1 kg paradicsom
1/2 kg paprika (vegyesen, erős is)
1/2 kg hagyma
20 dkg füstölt húsos szalonna
3 ek. zsír
só
cukor
piros paprika
25 dkg rizs
1 ek. olaj
só
A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika, kicsit megsózom a paprikákat is, hogy puhuljanak. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. A szűzpecsenyét érmekre vágom, ököllel kicsit szétnyomkodom, sózom, borsozom, majd forró zsírban hirtelen kisütöm.
A rizst megpárolom, kevés olajon átfuttatom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, 1 cm legyen felette a víz, sózom. Addig főzöm, amíg beszívja a vizet(ez kb. 5 perc), ezután lefedem és két konyharuhával szorosan letakarom, így hagyom állni fél órát. Töltelékes, pergős rizst kapok. Tálaskor a rizs mellé teszem a szűzérméket, a lecsót pedig a rizsre és a húsra halmozom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.