Fincsi lehet :-)
· 50 dkg sertés tarja kb 8 szelet
· 2 nagy fej hagyma
· 4-5 db paprika
· 3-4 db paradicsom
· 2dl olaj
· 1 tk piros paprika
· 1 kk erős paprika krém
· 1tk só
· 1 kk bors
csipet cukor
10dkg liszt
50dkg tarhonya
5 dl víz
1. A húst szeleteljük, kiklopfoljuk.
Minimálisan besózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk.
A hagymát, paprikát karikára vágjuk, a paradicsomot negyedeljük, és szeletekre vágjuk.
2. Olajon megdínszteljük a hagymát megszórjuk piros paprikával, majd rátesszük a paprikát paradicsomot és ízesítve lecsót készítünk
3. Kevés olajon pirosra pirítjuk a hús szeletek mindkét oldalát, szépen kiszedjük jénai tálba míg mindegyikkel végzünk, majd ha kész van ezt a finom szaftos levet hozzáadjuk a lecsóhoz és visszahelyezzük a hús szeleteket is.
Ha túl sűrű lenne egy pici vízzel lehet higítani és
4. Végül készre főzzük.
Tarhonya pirítva
5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk, nem nagyon jó magára hagyni mert leég, majd felengedjük a vízzel, ízesítjük (ételízesítő vagy só).
Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük.
Kb. 10-15 perc mire magába szívja az összes vízet és szépen megduzzad.
Akkor jó ha minden szem önállóan szét áll, nem ragacsos .
Az így elkészült Tarhonyával tálalhatjuk a finom lecsós szeletkét .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.