Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Lecsós csirke kusz-kusszal

felvitel dátuma: 2011-03-03 18:39:49       mai nézettség: 1       nézettség: 1621
részletes recept
Lecsós csirke kusz-kusszal
Hozzávalók 4 személyre:

4db csírkecomb

1-1 paprika,paradicsom

1 fej hagyma

1 bögre kusz-kusz

csésze víz,vagy húsleves

1 leveskocka(ha húslevest használunk,ez nem kell!)

1 szál sárgarépa

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

combokat kevés zsiradékon pirosra sütöm,aztán kiveszem és félre rakom.
A visszamaradt zsiradékon megüvegesítem a fej hagymát,porpaprikát és őröltköményt teszek .
Ráteszem a felcsíkozott paprikát és a paradicsomot és összerottyantom.
(de télen készíthjük kész lecsóval is)
Visszateszem bele a combokat,felöntöm vízzel,sózom,borsozom és készre főzöm.

A kusz-kuszt úgy készítem,mint a rizset.
Pici olajon megpirítom,addig felforrósítom a vizet beleteszem a leveskockát,vékonyra szeletelem a sárgarépát.
Ha megpirult ráteszem a répát és egy kevés aprított kaprot.
Felöntöm dupla mennyiségű vízzel,elkeverem,lefedem és 1-2 percig főzöm.
Átkavarom,majd lefedem,elzárom a tüzet alatta és fél órára betakargatom,hogy megpuhuljon.
Addig a répa is megpuhul benne.

Bármilyen szaftos hússal jó.

Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*