4db csírkecomb
1-1 paprika,paradicsom
1 fej hagyma
1 bögre kusz-kusz
2 csésze víz,vagy húsleves
1 leveskocka(ha húslevest használunk,ez nem kell!)
1 szál sárgarépa
A combokat kevés zsiradékon pirosra sütöm,aztán kiveszem és félre rakom.
A visszamaradt zsiradékon megüvegesítem a fej hagymát,porpaprikát és őröltköményt teszek rá.
Ráteszem a felcsíkozott paprikát és a paradicsomot és összerottyantom.
(de télen készíthjük kész lecsóval is)
Visszateszem bele a combokat,felöntöm vízzel,sózom,borsozom és készre főzöm.
A kusz-kuszt úgy készítem,mint a rizset.
Pici olajon megpirítom,addig felforrósítom a vizet beleteszem a leveskockát,vékonyra szeletelem a sárgarépát.
Ha megpirult ráteszem a répát és egy kevés aprított kaprot.
Felöntöm dupla mennyiségű vízzel,elkeverem,lefedem és 1-2 percig főzöm.
Átkavarom,majd lefedem,elzárom a tüzet alatta és fél órára betakargatom,hogy megpuhuljon.
Addig a répa is megpuhul benne.
Bármilyen szaftos hússal jó.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.