Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Lecsós csirke

felvitel dátuma: 2013-07-23 14:47:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2220
részletes recept
Lecsós csirke
Hozzávalók 4 személyre:

3 egész csirkecomb,farrésszel

2 nagy fej hagyma

2 kanál zsír

2 teásk.pirospaprika

2 db paradicsom

4 db zöldpaprika

,bors,kakukkfű,majoranna,petrezselyem

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat kicsontozom teljesen a húsát kockára vágom,a csontok mehetnek a húslevesbe.

A felkockázott húsikat besózom,bors és állni hagyom 15 percet,addig az egyik vöröshagymát felaprítom és megpárolom a zsíradékon,bele a pirospaprika,paradicsom és a zöldpaprika és jöhet a besózott húsika.Fedő és igy kezdem el a főzését,majd a vizet apránként,ha szükséges pótolom.A hús és a paprika-paradicsom engedni fog levet.Hozzáadok egy kávéskanál kakukkfüvet,kevés majorannát és ha kell utánna sózok.Mi szeretjük a csipőset,mehet bele egy kis erős paprika.Én a pörkölteknél fél időben mindig adok még hozzá,frissen felaprított vöröshagymát és igy fözöm majd tovább ,mig megpuhul a hús./tehát csak az egyik vöröshagymát párolom meg először,majd később adom hozzá a másikat.Sokkal sűrűbb szaftja lesz.Csirkénél fontos az előre besózás,főleg pörköltnél,mert igy jobban átveszi a fűszert.Vizet csak akkor teszek alá,ha elfötte és mindig nagyon keveset,mert a csirke amúgy is sok vizet enged ki főzés közben./Készre fözöm.Nokedlit vagy tésztát fözök mellé.A végén megszórom vágott petrezselyemmel.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*