3 egész csirkecomb,farrésszel
2 nagy fej hagyma
2 kanál zsír
2 teásk.pirospaprika
2 db paradicsom
4 db zöldpaprika
só,bors,kakukkfű,majoranna,petrezselyem
A csirkecombokat kicsontozom teljesen a húsát kockára vágom,a csontok mehetnek a húslevesbe.
A felkockázott húsikat besózom,bors és állni hagyom 15 percet,addig az egyik vöröshagymát felaprítom és megpárolom a zsíradékon,bele a pirospaprika,paradicsom és a zöldpaprika és jöhet rá a besózott húsika.Fedő rá és igy kezdem el a főzését,majd a vizet apránként,ha szükséges pótolom.A hús és a paprika-paradicsom engedni fog levet.Hozzáadok egy kávéskanál kakukkfüvet,kevés majorannát és ha kell utánna sózok.Mi szeretjük a csipőset,mehet bele egy kis erős paprika.Én a pörkölteknél fél időben mindig adok még hozzá,frissen felaprított vöröshagymát és igy fözöm majd tovább ,mig megpuhul a hús./tehát csak az egyik vöröshagymát párolom meg először,majd később adom hozzá a másikat.Sokkal sűrűbb szaftja lesz.Csirkénél fontos az előre besózás,főleg pörköltnél,mert igy jobban átveszi a fűszert.Vizet csak akkor teszek alá,ha elfötte és mindig nagyon keveset,mert a csirke amúgy is sok vizet enged ki főzés közben./Készre fözöm.Nokedlit vagy tésztát fözök mellé.A végén megszórom vágott petrezselyemmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.