Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Lecsó télre

felvitel dátuma: 2012-08-06 20:52:57       mai nézettség: 1       nézettség: 3223
részletes recept
Lecsó télre
Hozzávalók 6 személyre:
  • kb. 4-5 kg paprika
  • 4 db paradicsom
  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • zsír
  • ízlés szerint
  • tört pirospaprika ízlés szerint
  • 2 kk. Na-benzonat el is maradhat, de több zsírt kell használni, mint általában így a zsír is tartósít és a is télen az üvegben (nekem 6 üveg lett)
Előkészületi idő: 35 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A paprikát és paradicsomot megmosom. A paprikát kicsumázom és feldarabolom. A hagymát megpucolom és szeletekre vágom, majd kicsit több zsíron megfonnyasztom. Félreteszem a tűzről, beleteszem a sót és a tört pirospaprikát, majd összekeverem és belekeverem a paprikát. Fedő alatt kis lángon többször átkeverve hagyom főni. Mikor már majdnem kész hozzáadom a feldrabolt paradicsomot. Én készre szoktam főzni, de lehet majdnem készre is.

Leveszem a tűzről és belekeverem a na-benzonátot, majd megtisztított üvegekbe töltöm, lezárom légmentesen, fejreállítom az üvegeket pár percre. Száraz dunsztba helyezem. Pár nap múlva kihűlt akkor kiveszem és a végleges helyére teszem. Télen csak felhasználom akár tojással, vagy kolbásszal, vagy hússal.

Ha na-benzonátot nem teszek bele, akkor a tetején mindenképp teszek egy adag zsíros levet, hogyha megszilárdul, akkor ez is tartósít.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Bözsike 2012 augusztus 19

Kicsit kevésnek tartom a 4 db paradicsomot ! Én is zsírral készítem,és fejre állítom az üveget, de semmiféle tartósítószert nem teszek bele, mert azért kell az üveget fejre állítani, hogy kiszoruljon a levegő, és így csírátlanítva lesz ! Évek óta így rakom el, és még sosem romlott meg.

0/10 csoti.henriette 2012 augusztus 27

Ez a tavalyi adag volt, az ideibe picit több paradicsomot tettem, nálunk nem szeretik nagyon paradicsomosan, éppen csak...tartósítót csak azért tettem bele, mert nagyon meleg a spajzszekrény és nem mertem csak felfordítva légteleníteni, féltem, hogy nem bírja ki. Köszi, akkor jövőre megpróbálom tartósító nélkül...

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*