Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Lecsó télire

felvitel dátuma: 2012-09-21 18:10:36       mai nézettség: 1       nézettség: 2922
részletes recept
Lecsó télire
Hozzávalók 10 személyre:
  • paprika
  • paradicsom
  • hagyma
  • olaj vagy zsír
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • vegeta
  • üvegenként egy késhegynyi Nátrium- benzoát
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

 

A hagymát megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel. Beletesszük a TurbóAprítóba, és apróra szeleteljük vele.

A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.

A zsiradékot a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényben felforrósítjuk. Beletesszük a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk.

Rátesszük a paprikát, paradicsomot. Fedőt teszünk az edényre és kis fokozaton főzve hagyjuk kicsit főni, majd összekeverjük és fűszerezzük. Átkeverjük, és újra rátesszük a tetőt és lassú tűznél készre főzzük a lecsónkat. Mikor elkészült beletesszük a Nátrium- Benzoátot, elkeverjük, és forrón üvegekbe töltjük a lecsót. Lezárjuk az üvegeket és 5-10 percre fejre állítjuk.

Visszaforgatjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, végleges helyükre tesszük a lecsóinkat.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • TurbóAprító
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény
  • 6 l-es Kristály Tál
  • Mesterfogás Keverő
  • Mesterfogás Merőkanál
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Szász Éva 2012 szeptember 21

Hm ez fincsi:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*