2kg vegyes lecsópaprika/sárga,piros,zöld/
1l paradicsomital
nátrium-benzonát
A paprikákat megmosom,kiszedem a magházát,felkarikázom.
Az üvegeket alaposan kimosom,mosogatógépben kiforrázom,amikor még nem volt , akkor forróvizzel szoktam elöblögetni.
A paradicsomlét felforralom és már dobom is bele a paprikákat,egyet rottyantok rajta és már töltöm is üvegekbe.Tetejére egy késhegynyi tartósítót teszek,lezárom ,pár percre fejreállítom őket és egy nagyobb lábasba vizet töltök bele az üvegeket és lassan felforralom,az edényt lefedve és kb 15 percig hagyom a forrásba majd lecsukom és ebben hagyom kihűlni.Ez a kigőzölés.Másnap mehet a helyére.Nekem meleg a speizom, ezért mindent igy csinálok.Én évközben gyűjtöm a kicsi,tormás,vagy erőspistás kisüvegeket,vagy a még kisebb paradicsompürés kisüveget és ezekbe töltöm a zömét,mert ez egy pörkölt vagy leves ízesítésére pont elég.A nagyobbakat lecsós ételek elkészítéséhez bontom fel.
Ezt a változatot pl-ául paradicsompürével is el szoktam tenni,igy nem bajlódok a friss paradicsom lehéjazásával,szűrésével és igy olcsóbb is és gyorsabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.