Látom elkészültél ügyes vagy milyen jó lesz ez télen!
Ezt a receptet azoknak hoztam, akik már nem akarnak bíbelődni télen a lecsóval, én kevés paradicsomot szoktam főzni bele csak. Télen előveszem az üveget és max. tojás, vagy kolbász kerül bele.
A zsírt felmelegítem és a felszeletelt hagymát megpirítom rajta üvegesre, közben a paprikát és a paradicsomot megtisztítom, felvagdosom. A hagymára teszek sót, vagy ételízesítőt, tört pirospaprikát ízlés szerint. Összekeverem és beleteszem a paradicsomot, felteszem a tűzre, pár perc után hozzáadom a paprikát és jól összekeverem, fedő alatt készre főzöm. Nem főzöm nagyon szét, de nem is ropogósra hagyom, mert én már ezzel nem akarok foglalkozni télen. Az üvegeket közben csírátalanítva melegvízbe állítom, hogy ne legyen túl hideg, ahogy a forró lecsó belekerül. A forró lecsóba 2 késhegynyi na-benzontátot keverek és feltöltöm az üvegeket. Ügyeljünk,m hogy az üveg tetején legyen zsírszaft. Erősen rácsavarom a tetőket, majd 5-10 percig fejtetőn állítva hagyom, hogy vákum keletkezzen. Egy lavort kibélelek takaróval,beleállítom üvegeket, betakarom, kispárnát teszek rá, még egy takaróval az egészet áttekerem, azaz száraz dunsztba teszem 2-3 napra. Utána felkerülhet a polcra télire.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.