Hozzávalók: (ez tetszőleges, ki mennyit szeretne eltenni télire)
Első lépés, itt is az üveg tisztítása.
A paradicsomot és a paprikát is jól megmossuk, majd feldaraboljuk. A paradicsomot tetszőlegesre aprítjuk, mert úgyis szétnyomkodjuk, főzzük és passzírozzuk. A paprikát karikákra vágjuk, vigyázva, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A paradicsomt tiszta kézzel összenyomkodjuk, majd feltesszük főlni. Közben sűrűn kavargatjuk, mert különben leég. Mikor látjuk, hogy a paradicsomok héja kezd leválni és összepöndörödni, akkor levesszük a tűzről és paradicsompasszírozón átpasszírozzuk.
Visszatesszük a paradicsomlét a tűzre, felforraljuk. Mikor felforrt hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, és újraforrástól számítva kb. 4-5 percig főzzük (ez tetszőleges, lehet kevesebb is, a lényeg, hogy nem legyen a paprika teljesen puha!!!). Mikor ez megvan, hozzáadjuk a tartósítószert, összekevejük, forralunk rajta még egyet, és készen is van.
A tiszta üvegekbe szedjük. A legegyszerűbb, ha elszőrör a paprikát szedjük ki a léből és azt tesszük bele az üvegbe (rögtön az üvegbe szedjük, nem kell külön). Ez azért kell, hogy ne legyen tele az üveg paradicsomlével. Jól tömjük meg az üvegeket paprikával, majd tegyünk hozzá még a léből is. Mikor ezzel megvagyunk, zárjuk le az üvegeket és tegyük száraz dunsztba. Lecsóm 6 üveggel lett. A megmaradt paradicsomlét szűrjük át, és tegyük azt is üvegbe, tökéletes paradicsomlé. Nekem 1 és 3/4 üvegnyi lé maradt meg. 1 literes az üvegem. Ezt is tegyük a lecsó mellé a száraz dunsztba.
Mikor teljesen kihűlt kiszedjük, és a helyére tesszük. Télen többféle élelhez tetszőlegesn használhatjuk.
Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.