Lebbencsleves
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 40 dkg jó minőségű főzőkolbász, étolaj, vagy kevés zsír, só, bors ízlés szerint, 1 húsleveskocka, fűszerpaprika, 1 szál zeller zöld. 8 – 10 dkg lebbencs tészta.
Mákos tészta
Hozzávalók:
25 dkg 8 tojásos tészta 20 dkg darált mák, cukor ízlés szerint, kevés olaj, vagy zsír,só a tészta kifőzéshez.
Lebbencsleves
Elkészítése:
A burgonyát kockára vágom, hagymát, és a paprikát apróra darabolom, és üvegesre pirítom majd fűszerpaprikával megszórom. Ráteszem a burgonyát és felöntöm 2,5 l vízzel,sózom, hozzáteszem a zeller zöldet, apróra vágott paradicsomot, leveskockát és lassan lefedve főzöm. Közben a tésztát meg pirítom, a kolbászt feldarabolom és ha már a burgonya puha hozzáteszem a kolbászt és a tésztát együtt készre főzöm.
Mákos tészta elkészítése:
A tésztát kifőzöm, összekeverem olajjal, vagy olvasztott zsírral, majd a mákkal és cukorral, kinek ízlése szerin. Van aki csak a cukros mákot teszi a tészta tetejére én jobban szeretem összekeverni a tésztát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.