Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Lebbencsleves és Mákos tészta

felvitel dátuma: 2016-08-25 14:53:44       mai nézettség: 1       nézettség: 920
részletes recept
Lebbencsleves és Mákos tészta
Hozzávalók 4 személyre:

Lebbencsleves

Hozzávalók:

40 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 40 dkg minőségű főzőkolbász, étolaj, vagy kevés zsír, , bors  ízlés szerint, 1 húsleveskocka, fűszerpaprika,  1 szál zeller zöld. 8 – 10 dkg lebbencs tészta.

Mákos tészta

Hozzávalók:

25 dkg 8 tojásos tészta 20 dkg darált mák, cukor ízlés szerint, kevés olaj, vagy zsír, a tészta kifőzéshez.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Lebbencsleves

Elkészítése:

A burgonyát kockára vágom, hagymát, és a paprikát apróra darabolom, és üvegesre pirítom majd fűszerpaprikával megszórom. Ráteszem a burgonyát és felöntöm 2,5 l vízzel,sózom, hozzáteszem a zeller zöldet, apróra vágott paradicsomot, leveskockát és lassan lefedve főzöm. Közben a tésztát meg pirítom, a kolbászt feldarabolom és ha márburgonya puha hozzáteszem a kolbászt és a tésztát együtt készre főzöm.

Mákos tészta elkészítése:

A tésztát kifőzöm, összekeverem olajjal, vagy olvasztott zsírral, majd a mákkal és cukorral,  kinek ízlése szerin. Van aki csak a cukros mákot teszi a tészta tetejére én jobban szeretem összekeverni a tésztát.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*