Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » lebbencsleves

felvitel dátuma: 2012-11-18 18:35:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1984
részletes recept
lebbencsleves
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

10 dkg lebbencs /csusza/ tészta
2 evőkanál olaj
3-5 dkg füstölt szalonna
5 karika füstölt kolbász
1 kisebb fej vöröshagyma
3 szem kisebb krumpli
, bors /őrölt feketebors/
kb 1 l víz
egy kanál natúr lecsó /nyáron 1 paprika, 1 paradicsom/
1 teás kanál őrölt pirospaprika / lehet erős is, aki szereti/



 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom.
A nagyobb tésztákat kisebbre töröm.
A hagymát megpucolom, apróra vágom.
A szalonnát is apró kockára vágom.
2 evőkanál olajra rádobom a szalonna darabkákat és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a tésztát és folyamatosan keverve rózsaszínűre pirítom. Ekkor adom hozzá a hagymát és ezzel pirítom szép barnára az összes hozzávalót!
Egy tipp: Sokan teszik bele korábban a hagymát, ami nekem nem vált be, mert mindig megégett, amíg a tészta megpirult.
Amikor megpirult minden, félre húzom, picit várok, majd hozzáadom a pirospaprikát és a lecsót, elkeverem, majd hozzáadom a sót, borsot, a kolbász karikákat és a krumplit, majd egy liter vízzel felengedve puhára főzőm!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*