Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Lebbencsleves

felvitel dátuma: 2011-12-04 08:17:28       mai nézettség: 1       nézettség: 2075
részletes recept
Lebbencsleves
Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg tészta  /lebbencs,csusza,nagykocka/

10 dkg füstölt szalonna

1 db paradicsom

2 db paprika /az egyik lehet csípős/

2 db nagyobb burgonya

1 fej vöröshagyma

2 tk. pirospaprika

zeller zöld

ételízesítő

őrölt fekete bors

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk. A paprikát, paradicsomot ,burgonyát kockákra a szalonnát és a hagymát apróra vágjuk. A lebbencs tésztát kisebb darabokra törjük. A zeller zöldet apróra vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a burgonyát, paprikát, paradicsomot. Pár percig együtt pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Felengedjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt és a zeller zöldet. Kevés zsíron arany barnára pirítjuk a tésztát. Hozzáadjuk a leveshez és készre főzzük. (kb.30 percCsípős paprikával ízesítheti aki szereti az erőset

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*