Lebbencs tészta(saját készítés):10 dkg liszthez teszek 1 tojást begyúrom jó keményre, kicsit szikkasztom mikor nem ragad(csak egy lehelletnyit lisztezem) géppel kinyújtom majd teljesen megszárítom,1 répa 1 zöldség, egy kis darab karalábé, zeller, füstölt szalonna, egy csokor petrezselyem zöld,nyáron zöldpaprika és paradicsom,só bors, pirospaprika.http://wwwtoldifuszer.hu
Az olajon kisütöm a szalonna csíkokat(Utána én kiveszem)majd megpirítom a kicsire összetört lebbencs tésztát.Félre húzom a tűzről beleteszem a zöldségeket,sózom borsozom, delikátot is teszek bele,majd a tört piros paprikát,Felöntöm vízzel ,most maradt húslevesem azt is belettem el nem rontja!Beleteszem a zöldségzöldet és készre főzöm,Mikor kész a saját tányéromban kifőzött paradicsommal ízesítem de csak 1 kanállal, én így szeretem.Ez egy igen kedvelt alföldi étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.