Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Laskagomba paprikás

felvitel dátuma: 2012-01-21 16:28:22       mai nézettség: 1       nézettség: 2460
részletes recept
Laskagomba paprikás
Hozzávalók 4 személyre:

•    1 kg laska gomba
•    2 nagy fej vöröshagyma
•    1 db zöldpaprika
•    4 ek (dobozos)paradicsomlé
•    olaj kb ½ dl
•    2 csapott tk liszt
•    3,5 dl tejföl
•    0,5 dl tejszín (el is maradhat)
•    1 dl víz
•    Fűszerek ízlés szerint, az alábbiak tájékoztatók
•     2 tk só
•    fél tk őrölt bors
•    1 tk Erős Pista
•    2 tk jó minőségű pirospaprika
•    pici rozmaring (el is maradhat)
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

1.    A laskát szárától és a szennyeződésektől megtisztítom, majd felszeletelem csíkokra. Szűrőbe teszem, és vízsugár alatt lemosom, lecsepegtetem. (vigyázz, mert nagyon tele szívja magát vízzel, ha nem dolgozol gyorsan).
2.    A hagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, az olajon megfuttatom, ráteszem a gombát erre a pirospaprika kivételével az összes fűszert és addig főzöm alacsonyabb hőn, míg zsírjára lesül.
3.    A lisztet a vízzel a tejfölt a tejszínnel elkeverem, majd összeöntöm. A gombát megszórom a pirospaprikával keverek rajta, majd beleöntöm a lisztes tejfölt és egyet hagyom rottyanni.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Bihary Livia 2012 január 21

Isteni!

0/10 kautz1009 2012 január 21

Szuper!Nagyon szeretem a paprikást!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*