Isteni!
• 1 kg laska gomba
• 2 nagy fej vöröshagyma
• 1 db zöldpaprika
• 4 ek (dobozos)paradicsomlé
• olaj kb ½ dl
• 2 csapott tk liszt
• 3,5 dl tejföl
• 0,5 dl tejszín (el is maradhat)
• 1 dl víz
• Fűszerek ízlés szerint, az alábbiak tájékoztatók
• 2 tk só
• fél tk őrölt bors
• 1 tk Erős Pista
• 2 tk jó minőségű pirospaprika
• pici rozmaring (el is maradhat)
1. A laskát szárától és a szennyeződésektől megtisztítom, majd felszeletelem csíkokra. Szűrőbe teszem, és vízsugár alatt lemosom, lecsepegtetem. (vigyázz, mert nagyon tele szívja magát vízzel, ha nem dolgozol gyorsan).
2. A hagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, az olajon megfuttatom, ráteszem a gombát erre a pirospaprika kivételével az összes fűszert és addig főzöm alacsonyabb hőn, míg zsírjára lesül.
3. A lisztet a vízzel a tejfölt a tejszínnel elkeverem, majd összeöntöm. A gombát megszórom a pirospaprikával keverek rajta, majd beleöntöm a lisztes tejfölt és egyet hagyom rottyanni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.