Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Lasange házi tésztával *

felvitel dátuma: 2016-02-27 11:32:57       mai nézettség: 1       nézettség: 486
részletes recept
Lasange házi tésztával *
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához:

4 db tojás (nagyobb)
20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
egy nagy csipet
A húsos raguhoz:
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes db sárgarépa
1 kg darált sertéshús (vagy vegyesen sertés/marha)
2 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál oregánó
2 nagy db paradicsom
50 dkg sűrített paradicsom 
ízlés szerint
bors ízlés szerint

A besamelhez:
5 dkg vaj
5 dl hideg tej
5 dkg finomliszt
ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
1 késhegynyi szerecsendió
Rétegezéshez
20 dkg trappista sajt (reszelve)

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Tehát először is a tésztát összegyúrjuk, 10 percet letakarva pihentetjük, majd papír vékonyságúra nyújtjuk és 10x15 cm kockákra vágjuk.
Egy tiszta abroszon vagy konyharuhán hagyjuk szikkadni.
(NEM szabad kifőzni a tésztát!
Smile hangulatjel )
Addig elkészítjük a ragut:
Megpucoljuk és apróra vágjuk a fokhagymát, vöröshagymát és a répát.
Egy fazékban olajat hevítünk, majd üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, felkockázott répát, és egy felesnyi pohárka vízzel felöntjük.
Megvárjuk míg a elpárolog, és az egészet lepirítjuk.
Akkor kész, ha már a sárgarépától sárga az olajunk.
Ekkor hozzáadjuk a darált húst és a felkockázott paradicsomot.
Most fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oreganóval.
Amikor a paradicsom teljesen szétfőtt, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, és az egészet készre főzzük.
Ha szükséges, még ízesítjük.
Félrerakjuk.

Elkészítjük a besamelt:
Olvasszuk meg a vajat, szórjuk a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
Közben a 5 dl hideg tejet öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára.
Addig főzzük, amíg nem pukkadozik (mint pudingfőzésnél).
Végül sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval.
Félretesszük.(Reszelhetünk bele sajtotízletesebb lesz a mártásunk).
Állítsuk össze a lasagnét.
Ehhez én egy közepes tepsit sütőpapírral kibéleltem és befedtem tésztalapokkalmajd egy merőkanál besamelt „szétkenünk“ a tésztán, erre tesszük egy jókora merőkanál ragu, és erre jön a sajt.
Aztán egy újabb tésztasor, besamel, ragu és sajt 
Addig rétegezzükmíg el nem fogy.
Utolsó réteg tészta, maradék besamel, ragu, sajt.
Megrázogatjuk, hogy mindenhova lecsurogjon a szaft.

Majd előmelegített sütőben 180 C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük a sütőből, egy késsel megszurkáljuk, ha puha, kész is.
Kitesszük a konyhapultra, várunk vele kb.20 percet, és szépen szeletelhető!
Tipp: Tehetünk a raguba gombát.

Étvágyat!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*