Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Olasz » Lasagne torta

felvitel dátuma: 2011-05-16 11:32:49       mai nézettség: 1       nézettség: 4173
részletes recept
Lasagne torta
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg darált marhahús (lehet bármienből)

2 evőkanál olivaolaj

2 evőkanál étolaj

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál paradicsom püré (én 2 dl házi paradicsomlevet használok)

2 evőkanál liszt

2 dl vörösbor

3 hámozott paradicsom

2 db babérlevél

1 kávéskanál oregáno

,bors ízlés szerint

Gombás raguhoz:

 6 db sampion gomba

 1 fej hagyma

 ,provance fűszerkeverék

olaj

Sajtmártáshoz:

 5 dkg vaj

 5 dkg liszt

0,5 l tej (kb.)

 2 db tömlőssajt

 csipet őrölt szerecsendió

 

Továbbá:

 40 dkg gyúrttészta(lebbencs,házi) vagy lasagne tészta

1 csomag lapkasajt (8 darabos)

vaj az edény kikenéséhez

retek,zöldhagyma,pirosarany a díszítéshez

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A kétféle olajon a felaprított hagymát és fokhagymát megdinsztelem.
Ráteszem a darálthúst,picit megpiritom.
Hozzákeverem a paradicsompürét(vagy a paradicsomlé felét),megszórom a lisztel és picit kevergetve főzöm(1 percig).
Ezután felöntöm a vörösborral(beleöntöm a maradék paradicsomlevet),mehet bele a felaprított hámozott paradicsom,a babér,oregánó,,és a bors.
Ebből főzzünk egy sűrü mártást.
Ha túl sűrűnek találjuk,borral higíthatjuk(de ne legyen híg!).
Közben elkészítjük a gombát.
Kevés olajon a hagymát megüvegesítem,mehet a felkockázott gomba.
Sózom,provance fűszerrel ízesítem és készre párolom .
A sajtréteghez egy besamellt készítek.
A vajat megolvasztom,ráteszem a lisztet és kifehéredésig,kavargatva sütöm
Ekkor lehúzom a tűzről és habverővel apránként hozzákeverem a tej felét,hogy ne legyen csomós.
A tűzre visszatéve a maradék tejet is hozzákeverem és pár percig főzöm.
Ezután mehet bele a két tömlőssajt,a és a csipet szerecsendió.
Vigyázzunk a szerecsendióval,mert ha sokat teszünk bele,megkeseríti.
Aki szereti,reszelhet még bele füstöltsajtot is.
Ezt is főzöm kevergetve pár percig.
A tésztát félig megfőzzük(3-4 percig),leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel.
Ezután jön a rétegezés.
Egy 33×20-as méretü tepsüt kivajazok,az alját berakom tésztával.
(a húsragut és a sajtosat 2 felé osztjuk majd)
Egy réteg húsragu, tészta,most sajtréteg,tészta,most az egész gombaragu,tészta,húsragu,tészta sajtréteg,tészta.
Végül a tetejét betakarjuk a lapsajtokkal és mehet a sütőbe.
Addig sütöm,míg a tetején a sajt picit megpirul.
Ha kihült,(én ezt másnap a hűtőböl kivéve csináltam)kivágok belőle egy zsurtorta alakú darabot és retek csillagokkal,zöldhagymával,pirosarannyal díszítettem.

 

Tudom,elég pepecsesnek tűnik,de ha jól megszervezzük,gyorsan elkészül.Utána pedig az íze és az elismerés mindent megér!

 

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*