Nagyon jól néz ki!!:))
Lasagne lapok,
pulyka darált hús,
hagyma fokhagyma,
olaj,
sűrített paradicsom,
só
bors,
besamell mártás:
4 dkg vaj,
1 púpos evőkanál liszt,
4 dl tej,
kevés reszelt szerecsen dió
Sajt
Az olajon megpárolok egy felszeletelt hagymát, 2 gerezd fokhagymát.
Ráteszem a darált húst fehéredésig sütöm majd hozzáadom a sűrített paradicsomot!
Ha van házi patadicsomunk főzve lehet azzal is lehet ilyenkor kikeverek agy Bolognai alapport és ezt teszem a húsra.
Kicsit főzöm majd félreteszem.
Elkészítem a besamell mártást:
felmelegítem a vajat elkeverem benne a lisztet majd fokozatosan hozzáöntöm a felforalt tejet és kézi habverővel besűrítem.
Kicsit megsózom teszek bele kevés szerecsen diót de el is hagyható.
Egy tepsit kibélelek lasagne lapokkal erre jön a besamell, a hús tovább rétegezem majd felűlre besamell kerüljön.
Tetejét megszórom reszelt sajttal majd megsütöm.
Mivel a férjem nem eszik disznóhúst sok ételt baromfival készítek ami nem ront rajta semmit!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.