Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Lasagne

felvitel dátuma: 2013-10-31 07:35:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1350
részletes recept
Lasagne
Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg darálthús

- 4-5 fej vöröshagyma

- sajt, tejföl (liszt, ha sűrítéshez nincs elég sajt otthon)

- paradicsom/paradicsomlé

- , bors, oregánó, bazsalikom

- lasagne tészta

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Feldarabolom a hagymákat, én félkörkre szoktam ehhez a kajához, olajon üvegesre pirítom, hozzáteszem a darálthúst, mikor az félkész, akkor a fűszereket ízlés szerint. (Néha használok chilit is bele, kellemes plus íz tud lenni benne.) 

Mikor átsült a hús, hozzáöntöm a paradicsomlevet (vagy a lebőrözött, felkoczkázott paradicsomot [a lebőrözése sokkal könnyebb, ha előtte forrásban lévő vízbe beledobjuk a paradicsomot 1-2 percre]). Mikor paradicsomlevet használok, mivel nem bolti, cukrozni szoktam. Picit hagyom vele főni, majd besűrítem, vagy sajtal, vagy lisztel. A lisztel óvatosan, ne maradjon csomós! Félreteszem hülni

Teszek fel sós vizet, mikor forr, beleteszem a lasagne tésztát. Amíg , kiolajozok egy tepsit, vagy egy hőálló üvegedényt. Ehhez a mennyiséghez mindenképp valami kisebbet javaslok, mert egy nagyobb tepsibe elég lapos lesz

Mikor megfőtt a tészta egy réteget leterítek, hogy elfedje az edény alját, majd jöhet a húsos szósz, majd megint tészta, és így tovább. Ha sok rétegben szeretnénk, akkor akár középre is tehetünk egy réteg tejfölt, reszeltsajtal, de elég a tetejére is. Ha megvan a rétegelés, mehet a sütőbe

Amint kivettük, már tálalhatjuk is, akár egy pohár tejjel is. Nekem az mindig jól esik hozzá

átvágyat. :)

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*