- fél kg darálthús
- 4-5 fej vöröshagyma
- sajt, tejföl (liszt, ha sűrítéshez nincs elég sajt otthon)
- paradicsom/paradicsomlé
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- lasagne tészta
Feldarabolom a hagymákat, én félkörkre szoktam ehhez a kajához, olajon üvegesre pirítom, hozzáteszem a darálthúst, mikor az félkész, akkor a fűszereket ízlés szerint. (Néha használok chilit is bele, kellemes plus íz tud lenni benne.)
Mikor átsült a hús, hozzáöntöm a paradicsomlevet (vagy a lebőrözött, felkoczkázott paradicsomot [a lebőrözése sokkal könnyebb, ha előtte forrásban lévő vízbe beledobjuk a paradicsomot 1-2 percre]). Mikor paradicsomlevet használok, mivel nem bolti, cukrozni szoktam. Picit hagyom vele főni, majd besűrítem, vagy sajtal, vagy lisztel. A lisztel óvatosan, ne maradjon csomós! Félreteszem hülni.
Teszek fel sós vizet, mikor forr, beleteszem a lasagne tésztát. Amíg fő, kiolajozok egy tepsit, vagy egy hőálló üvegedényt. Ehhez a mennyiséghez mindenképp valami kisebbet javaslok, mert egy nagyobb tepsibe elég lapos lesz.
Mikor megfőtt a tészta egy réteget leterítek, hogy elfedje az edény alját, majd jöhet a húsos szósz, majd megint tészta, és így tovább. Ha sok rétegben szeretnénk, akkor akár középre is tehetünk egy réteg tejfölt, reszeltsajtal, de elég a tetejére is. Ha megvan a rétegelés, mehet a sütőbe.
Amint kivettük, már tálalhatjuk is, akár egy pohár tejjel is. Nekem az mindig jól esik hozzá.
Jó átvágyat. :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.