Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Lapos, krémes kókusszal

felvitel dátuma: 2013-03-31 17:02:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3226
részletes recept
Lapos, krémes kókusszal
Hozzávalók 10 személyre:

A lapokhoz:
53 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojás
15 g szalakáli
1 dl tej (bőven)

A krémhez:
1,25 l tej
28 dkg kristálycukor
2 cs vaniliás cukor
3 tojássárgája
3 cs vaníliás puding
4 dkg finomliszt
33 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek rum
fél citrom reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék + a sütemény tetejére ízlés szerint

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A lisztet a porcukorral, margarinnal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. Tej nem kell bele túl sok, de ne legyen nagyon kemény a tészta, mert akkor nem lehet szépen nyújtani.
A tésztát jól kidolgozzuk és 5 egyforma részre osztjuk. Az egyes részeket kilisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és vajjal kikent tepsi hátlapján külön-külön megsütjük. Egy - egy lap kb. 8-9 perc alatt sül meg 180 fokos sütőben.
A krémhez felforralunk 1 liter tejet a 28 dkg kristálycukorral. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, a lisztet és a 3 tojássárgáját. A tejet a tűzről levéve, folytonos keverés közben beletesszük a lisztes-pudingos keveréket. Majd ismét a tűzre tesszük és sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. Gyakran keverjük meg, amíg hűl. 

A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a citromhéjjal. A teljesen kihűtött krémhez keverjük, hozzáadjuk az 5 dkg kókuszreszeléket.
A lapokat megtöltjük a krémmel, egy vékony réteget a tetejére is kenünk. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
Másnap szeleteljük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*