A lapokhoz:
53 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojás
15 g szalakáli
1 dl tej (bőven)
A krémhez:
1,25 l tej
28 dkg kristálycukor
2 cs vaniliás cukor
3 tojássárgája
3 cs vaníliás puding
4 dkg finomliszt
33 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek rum
fél citrom reszelt héja
5 dkg kókuszreszelék + a sütemény tetejére ízlés szerint
A lisztet a porcukorral, margarinnal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. Tej nem kell bele túl sok, de ne legyen nagyon kemény a tészta, mert akkor nem lehet szépen nyújtani.
A tésztát jól kidolgozzuk és 5 egyforma részre osztjuk. Az egyes részeket kilisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és vajjal kikent tepsi hátlapján külön-külön megsütjük. Egy - egy lap kb. 8-9 perc alatt sül meg 180 fokos sütőben.
A krémhez felforralunk 1 liter tejet a 28 dkg kristálycukorral. Közben a maradék 2,5 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, a lisztet és a 3 tojássárgáját. A tejet a tűzről levéve, folytonos keverés közben beletesszük a lisztes-pudingos keveréket. Majd ismét a tűzre tesszük és sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. Gyakran keverjük meg, amíg hűl.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a citromhéjjal. A teljesen kihűtött krémhez keverjük, hozzáadjuk az 5 dkg kókuszreszeléket.
A lapokat megtöltjük a krémmel, egy vékony réteget a tetejére is kenünk. Megszórjuk kókuszreszelékkel.
Másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.