Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Lapos kenyér élesztő nélkül, serpenyőben sütve

felvitel dátuma: 2011-09-05 15:21:40       mai nézettség: 1       nézettség: 1707
részletes recept
Lapos kenyér élesztő nélkül, serpenyőben sütve
Hozzávalók 3 személyre:
  • 50 dkg sima liszt
  • 2,5 dcl tej
  • fél pohár joghurt / tejföl / aludt tej
  • 1 kk 
  • 1 kk szódabikarbóna
  • szezám mag
  • kömény mag
  • vaj/ olaj / zsír a sütéshez
  • paprika a díszitéshez
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

 A lisztet , t , szódabikarbónát  és a magokat egy tálba öntöm , apránként hozzáadom a tejet  ( jelen esetben nem volt itthon sem tejföl sem joghurt, sem aludt tej , úgyhogy simán tejjel készítettem, de első alkalommal aludt tejjel, úgy azért finomabb) és a joghurtot, vagy ami épp akad otthon a felsoroltak közül. Közepesen lágy tésztát dagasztok. Hagyom a tálban 30 percet pihenni, majd lisztezett munkalapra borítom, ujjnyi vastagságú lapot nyújtok belőle. Ebből kisebb üvegtál, vagy fél literes bögre segítségével pogácsákat szaggatok.

A palacsintasütőt kizsíroztam , szórtam bele egy kevés lisztet, s amikor serceg, elérte a kellő hőfokot, akkor beleteszem a pogácsákat, s mindkét felüket szép pirosra sütöm.

 Teavajjal, vagy bármilyen felvágottal kitűnő. Mi csak úgy simán is nagyon szeretjük.

Az eredeti receptet Barbi konyhájában találtam, amin én pár dolgot változtattam

Szakács: marika


Film link: http://barbikonyhaja.blogspot.com/2011/09/laposkenyer-serpenyoben-sutve-kelesztes.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 szeptember 5

Gyors,egyszerű és finom!Kipróbálom.Köszi!

0/10 nemeth-ek 2011 szeptember 5

Szívesen! :) Igen, valóban nagyon egyszerű, gyors is, bár én pihentettem kicsit, de nekem így is nagyon finom! Jó étvágyat hozzá, kedves Kautz!

0/10 Tolvajné Gőz Éva 2012 január 2

Engem is az egyszerűsége ragadott meg. Ki fogom próbálni. Nincs vele annyi macera mint az egyéb kenyerek sütésénél.

0/10 nemeth-ek 2012 január 11

Nyugodtan próbáld ki, Éva! Valóban egyszerű, nem macerás (bár nekem annyira a kenyérsütés sem tűnik macerásnak, arról nem is beszélve, hogy mekkora ízbeli különbség van a boltihoz viszonyítva), és nem elhanyagolható az sem, hogy : NAGYON FINOM !:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*