Gyors,egyszerű és finom!Kipróbálom.Köszi!
A lisztet , sót , szódabikarbónát és a magokat egy tálba öntöm , apránként hozzáadom a tejet ( jelen esetben nem volt itthon sem tejföl sem joghurt, sem aludt tej , úgyhogy simán tejjel készítettem, de első alkalommal aludt tejjel, úgy azért finomabb) és a joghurtot, vagy ami épp akad otthon a felsoroltak közül. Közepesen lágy tésztát dagasztok. Hagyom a tálban 30 percet pihenni, majd lisztezett munkalapra borítom, ujjnyi vastagságú lapot nyújtok belőle. Ebből kisebb üvegtál, vagy fél literes bögre segítségével pogácsákat szaggatok.
A palacsintasütőt kizsíroztam , szórtam bele egy kevés lisztet, s amikor serceg, elérte a kellő hőfokot, akkor beleteszem a pogácsákat, s mindkét felüket szép pirosra sütöm.
Teavajjal, vagy bármilyen felvágottal kitűnő. Mi csak úgy simán is nagyon szeretjük.
Az eredeti receptet Barbi konyhájában találtam, amin én pár dolgot változtattam.
Gyors,egyszerű és finom!Kipróbálom.Köszi!
Szívesen! :) Igen, valóban nagyon egyszerű, gyors is, bár én pihentettem kicsit, de nekem így is nagyon finom! Jó étvágyat hozzá, kedves Kautz!
Engem is az egyszerűsége ragadott meg. Ki fogom próbálni. Nincs vele annyi macera mint az egyéb kenyerek sütésénél.
Nyugodtan próbáld ki, Éva! Valóban egyszerű, nem macerás (bár nekem annyira a kenyérsütés sem tűnik macerásnak, arról nem is beszélve, hogy mekkora ízbeli különbség van a boltihoz viszonyítva), és nem elhanyagolható az sem, hogy : NAGYON FINOM !:)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.