Mentettem, nagyon-nagyon tetszik!
· 60 dkg liszt
· 0,5 l tej
· 3 db tojás sárgája
· 20 dkg olvasztott margarin (10-13 dkg kókuszzsír)
· 1 zacskó porélesztő (7 gr)
· pici só
· 2 tk cukor(Xilit)
Töltelék
· 7 dkg darált dió vagy mandula
· 3 ek cukor (Xilit)
Tetejére
· olvasztott margarin (kókuszzsír)
Sütőedény
· papírral bélelt kapcsos 26 -28 cm –s tortaforma
Az összes anyagot a dagasztóba teszem a felsorolás szerint: (tej - élesztő – cukor a tojás sárgával elkeverve – liszt – só. Elindítom a 20 perces dagasztást, és amikor a tészta egybe áll akkor csorgatom bele az olvasztott margarint és dagasztom addig, amíg egy kellemes tésztát nem kapok.
Kelesztő tálba teszem, itt duplájára kelesztem, majd deszkára (szilikon lapot nem kell lisztezni a deszkát nem tudom, hogy kell-e )borítom. 12 db 10 dkg – s gombócot készítek majd ezeket pita tészta nagyságúra (15 cm átmérőjű) nyújtom. Körben, fél fedéssel teszem a tésztát a formába, a fedések alatt megszórom cukros dióval. A tetejét megkenem tojás sárgájával és meglocsolom olvasztott margarinnal. Ha marad, akkor a tetejére szórom a maradék diós cukrot. 30 percig kelesztem, azaz addig, amíg a sütő felmelegszik 200C °-a. Így sütöm 30-40 percet vagy addig, amíg szépen átsül.
Az a jó ebben a kalácsban, hogy nem vágni kell hanem laponként leszedni.
MAX blogján láttam ezt a formázási lehetőséget.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.