Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Lapcsánka

felvitel dátuma: 2015-01-29 16:51:15       mai nézettség: 1       nézettség: 670
részletes recept
Lapcsánka
Hozzávalók 5 személyre:

1 kgburgonya,
1 ek. tejfel,
1 ek. darált zöldség keverék.
1 mk. erőspista,
2 ek. vágott petrezselyem,
gerezd fokhagyma vagy ennek megfelelő mennyiségű fokhagyma krém,
2 tk. / ízlés szerint /
őrölt bors,
15-20. dkg. liszt /amennyit a burgonya  leve felvesz/galuska állagú legyen.
zsiradék a sütéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 3 perc

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, bő vízben megmossuk és a fokhagyma reszelőn lereszeljük.
Rögtön belekeverünk 1ek. tejfelt / vagy kefirt, joghurtot/ Így a burgonya nem színeződik el a sütés végéig. Hozzá adjuk a darált zöldség keveréket, erőspistát a petrezselyem zöldet a sót, borsot, fokhagymát és a végén belekeverjük a lisztet. galuska állagú massza legyen.
Kevés zsiradékot teszünk a serpenyőbe  és oldalanként 3-3 percig sütjük közepes hőfokon.
Ha takaréklángon sül beszívja a zsiradékot, ha erős lángon megég és keserű lesz papírtörlőre  szedjük  a zsiradékot felitatjuk és fogyaszthatjuk tejfellel vagy önmagába.
Tojást nem teszek bele!

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*