1 kg. burgonya,
1 ek. tejfel,
1 ek. darált zöldség keverék.
1 mk. erőspista,
2 ek. vágott petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma vagy ennek megfelelő mennyiségű fokhagyma krém,
2 tk. só / ízlés szerint /
őrölt bors,
15-20. dkg. liszt /amennyit a burgonya leve felvesz/galuska állagú legyen.
zsiradék a sütéshez
A burgonyát meghámozzuk, bő vízben megmossuk és a fokhagyma reszelőn lereszeljük.
Rögtön belekeverünk 1ek. tejfelt / vagy kefirt, joghurtot/ Így a burgonya nem színeződik el a sütés végéig. Hozzá adjuk a darált zöldség keveréket, erőspistát a petrezselyem zöldet a sót, borsot, fokhagymát és a végén belekeverjük a lisztet. galuska állagú massza legyen.
Kevés zsiradékot teszünk a serpenyőbe és oldalanként 3-3 percig sütjük közepes hőfokon.
Ha takaréklángon sül beszívja a zsiradékot, ha erős lángon megég és keserű lesz papírtörlőre szedjük a zsiradékot felitatjuk és fogyaszthatjuk tejfellel vagy önmagába.
Tojást nem teszek bele!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.