kb 80 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
3 dl tej
kb 2 dl víz
2 dl kefír
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál étolaj
olaj a sütéshez
Fokhagymaszósz:3-4 gerezd fokhagyma,só,olaj,pici víz-összezúzom a fokhagymát ,megsózom öntök rá egy kis olajat és vizet.
Az élesztőt és a cukrot 3 dl langyos tejben feloldom,kevés lisztet szórok a tetejére és hagyom kelni.
A többi lisztet egy mély tálba szitálom,a sót hozzákeverem.
A közepébe mélyedést készítek és
hozzáadom a kefírt,a kovászt és elkezdem a tésztát összeállítani.
Közben apránként hozzáöntöm a langyos vizet.
Dagasztás vége fele beledolgozom a 2 evőkanál olajat.
Letakarom és 1 órán át kelesztem.
Kelesztés után, lisztezett deszkára borítom,majd kézzel kihúzom a tésztát.
Négyzeteket vágok,majd letakarva egy konyharuhával kelesztem még 20 percig.
Sütés előtt éles késsel középen megvágom a lángost és forró
olajban kisütöm.
* A forró olajba helyezéskor ügyeljünk arra, hogy a megkelt lángos felső része kerüljön alulra.
*Fokhagymaszósszal megkenjük.Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.