Én egy pici krumplit szoktam bele fozni es higyetek el finobb es me puhabb probald ki!
1/2 kg finom liszt
25 g friss élesztő
só ízlés szerint
2 1/2- 3 dl langyos víz
olaj a sütéshez, és fél dl. a tészta kenéséhez
A lisztet nagyobb tálba öntöm, sózom, pici cukorral az élesztől megfuttatom.
Ha ez megvan, szépen elkezdem a liszthez önteni, a kezemmel szépen nokedli szerű masszává keverem.
(ez tényleg így fog kinézni) előfordulhat hogy a liszt több vizet kíván, picit tehetünk még hozzá.
Ha a tésztából belenyomjuk az ujjunkat és sűrű nokedli tésztát érzékelünk akkor jó. kb fél dl olajat öntünk rá, és alá hogy ne ragadjon le.
Hagyjuk 20 percig kelni, aztán olajos kézzel, olajos tálcára gombócokat szaggatunk ki a kezünkkel. még egy picit hagyjuk, aztán nagyon forró bő olajba sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.