Nagyon fincsi lehet és szép is!Gratulálok!
1kg liszt
6-7dl meleg víz
2kk só
1élesztő,cukor,
kevés tej vagy víz
Én úgy csinálom hogy a meleg vizet beleöntöm a kelesztő tálba majd átszitálom bele a lisztet,megsózom ,az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben a cukorral és lezárom a kelesztő tálat.
Miután megkelt a tésztám,olyan 1cm kinyujtom és kiszagatom kerek formával,aztán olajos kézzel még picit a kezembe széjjel húzom a tésztát -de ez nem fontos -attól függ ki milyen lángosokat szereti.Nálunk a tenyér nagyságúak a megfelelők.
Bő forró olajban sütjük mindkét oldalról majd egy szűrővel ellátott edénybe rakom a kisült lángosokat ahol a felesleg olaj lecsepeg a edény aljába.
Aztán ízlés szerint tálaljuk,nálunk leginkább ketchup,reszelt sajt,fokhagyma szokott rá kerülni.
TIPP:1,5 éve az élesztőt nem futtatom fel tejben és cukorral,hanem csak belemorzsolom az élesztőt egy pohárba,szórok rá 2kk cukrot-ha akarjuk kevergethessük de anélkül is megfutósodik és úgy adom hozzá a tésztához-egyszerű és jól bevált tipp.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.