Nagyon jol néz ki. Meg fogom sütni, biztos nagyon finom lessz.
Az élesztőt kevés cukorral és a meglangyosított tejjel felfuttatjuk, majd hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. 1 evőkanál olajjal összedolgozzuk a tésztát, megszórunk liszttel egy edényt, és beletesszük a lángos tésztát. 1 órán át kelesztjük (gyorskelesztőben rövidebb), majd kinyújtjuk kb. félujjnyi vastagra, és téglalap alakra vagdossuk. Könnyebb vágni, ha előtte kicsit meglisztezzük a kést. A deszkán hagyjuk még kelni további 15 percet, letakarva konyharuhával. Majd forró (de nem túl forró) olajban először fedő alatt sütjük pirosra az egyik oldalát, majd fedő nélkül a másikat. Alaposan lecsöpögtetjük, papírtörölközőre szedjük, és forrón tálaljuk. Ízlés szerint fokhagymával, sajttal, tejföllel ízesítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.