Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Lángos

felvitel dátuma: 2011-05-12 16:03:21       mai nézettség: 1       nézettség: 1874
részletes recept
Lángos
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg liszt
  • 1 kocka élesztő
  • kevéske cukor
  • 2 csapott teáskanál só
  • kb. 2-3 dl tej az élesztő felfuttatásához
  • langyos víz (1,5- 2 dl)
  • 1 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 4 perc

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukorral és a meglangyosított tejjel felfuttatjuk, majd hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. 1 evőkanál olajjal összedolgozzuk a tésztát, megszórunk liszttel egy edényt, és beletesszük a lángos tésztát. 1 órán át kelesztjük (gyorskelesztőben rövidebb), majd kinyújtjuk kb. félujjnyi vastagra, és téglalap alakra vagdossuk. Könnyebb vágni, ha előtte kicsit meglisztezzük a kést. A deszkán hagyjuk még kelni további 15 percet, letakarva konyharuhával. Majd forró (de nem túl forró) olajban először fedő alatt sütjük pirosra az egyik oldalát, majd fedő nélkül a másikat. Alaposan lecsöpögtetjük, papírtörölközőre szedjük, és forrón tálaljuk. Ízlés szerint fokhagymával, sajttal, tejföllel ízesítjük.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Nagy Julianna 2011 május 12

Nagyon jol néz ki. Meg fogom sütni, biztos nagyon finom lessz.

0/10 Hossó Anita 2011 május 15

Köszönöm szépen! Nem fogsz csalódni, a gyermekeim imádják!

0/10 Hossó Anita 2011 május 15

Köszönöm szépen! Nem fogsz csalódni, a gyermekeim imádják!

0/10 kautz1009 2011 szeptember 6

Nagyon finom!!

0/10 Hani 2011 szeptember 7

Köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*