- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 egész tojás
- 1 csapott teáskanál só
- 1,5 pohár kefir (175 g-osból)
- csipet cukor
+ a sütéshez olaj
1. Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatom.
2. A lisztet dagasztó tálba öntöm, elkeverem a sóval, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást, és elkezdem dagasztani.
3. Kb. 4 órára a hűtőben pihentetem.
4. Utána lisztezett táblán cipókat szaggatok le belőle, kerek formára sodrom.
5. Kicsit hagyom még kelni, majd forró olajban mindkét oldalát átsütöm.
6. Tálaláskor többféle variáció létezik.
Én most fokhagymás tejfölt,pirított bacont,reszelt sajtot és lilahagymát raktam rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.