Csodaszép ez a "magyar pizza", finomabb mint az olasz, nagyon szeretem.
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
1 nagyobb szem burgonya
2 ek. kacsa vagy libazsír /vagy étolaj/
2 ek.joghurt
1 tk.só
2 dl langyos víz vagy tej
1 kk.cukor
A kenéshez:
1 nagy doboz tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
csipet só
A feltéthez:
3 fej lila hagyma
1 szál parasztkolbász
2 db paradicsom
2 db paprika
20 dkg sonka
20 dkg trappista sajt
A tepsi kenéséhez:
1 ek kacsa zsír
Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy fél órát kelesztjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A lila hagymát, paprikát,paradicsomot felkockázzuk. A kolbászt fél karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel ,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
A feltétet tetszésünk szerint módosíthatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.