Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Langalló vagy kenyérlángos

felvitel dátuma: 2012-01-15 10:55:50       mai nézettség: 1       nézettség: 2701
részletes recept
Langalló vagy kenyérlángos
Hozzávalók 8 személyre:

50 dkg finom liszt

3 dkg élesztő

1 nagyobb szem burgonya

2 ek. kacsa vagy libazsír  /vagy étolaj/

2 ek.joghurt

1 tk.só

2 dl langyos víz vagy tej

1 kk.cukor

A kenéshez:

1 nagy doboz tejföl

3-4 gerezd fokhagyma

csipet

A feltéthez:

3 fej lila hagyma

1 szál parasztkolbász

2 db paradicsom

2 db paprika

20 dkg sonka

20 dkg trappista sajt

A tepsi kenéséhez:

1 ek kacsa zsír

 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy fél órát kelesztjük. A sonkát  vékony csíkokra vágjuk. A lila hagymát, paprikát,paradicsomot felkockázzuk. A kolbászt  fél karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel ,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

étvágyat kívánok hozzá!!

A feltétet tetszésünk szerint módosíthatjuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 15

Csodaszép ez a "magyar pizza", finomabb mint az olasz, nagyon szeretem.

10/10 -Jucus.- 2012 március 6

ez lesz a mai vacsi:)köszönöm:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*