Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Langalló

felvitel dátuma: 2012-09-01 10:29:22       mai nézettség: 1       nézettség: 5773
részletes recept
Langalló
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók 6 részére:

A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek. joghurt
2 ek. kacsa vagy libazsír
2 db kisebb burgonya
2 tk. só
2 dl langyos víz
1 kk. kristály cukor
A kenéshez:
3 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
A feltéthez
1/2 szál paraszt kolbász
1 szál póréhagyma vagy 1cs. újhagyma
30 dkg sonka
25 dkg füstölt sajt

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A sonkát vékonyan csíkozzuk. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, kolbászt, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 gzsuzsa 2012 szeptember 2

finom, mentve

0/10 Szalai Istvánné 2012 szeptember 29

Nagyon jól néz ki,el fogom készíteni!Köszi

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*