Ha gyorsan és könnyen akarom elkészíteni akkor
1 cs Tante Fannyi Friss pizzatészta 400 g
Ha van időm akkor választhatom a munkásabb megoldást is:
Pizza tészta:
35 dkg liszt
2dl tej
fél kocka friss élesztő
1-1 csapott kávéskanál só és cukor
1 kávéskanál olaj
,,Szövéshez": kb. 7db roppanó virsli vagy frankfurti virsli
Lekenéshez: 1 db tojás
A Tante Fanny pizzatészta 400 g kicsomagolom és a tepsibe helyezem, majd folytatom ugyanazt a technikát, mint az alant leírtak.
Kovászt készítek: (Érdemes ezt készíteni minden élesztős tésztánál, mivel a tészta hamar megkel)
A tejet egy lábosban meglangyosítom, eközben egy bögrében az élesztőt egy kanál porcukorral folyósra keverem, majd ráöntöm a langyos tejet, megszórom lisztes és konyharuhával letakarom.
Figyelni kell a kovászra,nehogy kifusson, mert nagyon hamar elkezd feljönni a bögrében.
Egy tálba beleteszem a lisztet, hozzáadom a kovászt,a tejet,olajat és a legvégén a sót.
Ha nem állna össze a tésztánk, akkor adjunk még hozzá tejet.
Miután összegyúrtam a tésztát, félreteszem és pihentetem.
Akkor jó a tészta, ha már a kétszeresére dagadt.
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pizza vágó kőrkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket.
Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé.
Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a "lábtörlőt".
Jó étvágyat kívánok hozzá :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.