Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Lábtörlő ahogy én készítem gluténmentesen

felvitel dátuma: 2011-06-24 19:01:22       mai nézettség: 2       nézettség: 4491
részletes recept
Lábtörlő  ahogy én készítem gluténmentesen
Hozzávalók 4 személyre:

200gr őrölt hajdina

50gr tökmag őrlemény

60gr őrölt amaránt

50 gr őrölt szezámmag

300 gr zabpehelyliszt

1/2 1 teáskanál só

2 tojás

3 evőkanál kókusz zsír

1/2  csomag foszfátmentes sütőpor

1 teáskanál szodabikarbóna 

1 dl víz

4-5 pár virsli. 

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az  őrleményeket , a zabpehelylisztet és a többi alapanyagot összedolgozzuk.

Itt hívom fel mindenki figyelmét arra , hogy a tészta nyújtható!!! De ugyanakkor a tésztacsíkokkal nem lehet úgy dolgozni mint a hagyományos kelt tésztánál, Mert szét málik. Lehet hogy a zabpehelyliszt helyett ha szezámlisztet használtam volna vagy vegyesen lenmaglisztet más lett volna a tészta állaga nem tudom, mert nem készítettem még el más variációban.!!!

Tehát a tésztából kis kígyókat készítünk és azzal indítunk. Közben a lábtörlő fonatmintájának megfelelően elkezdjük beleteni a vrslit is. A virslivel és a kezünkkel a tásztát egy kicsit mindig lapitjuk.. Mire a tepsi megtelik az alapanyagokkal szépen belesz takarva a tepsi alja is és már nem is látszik az alja sehol.

Én a célszerűség végett sütőpapírral dolgoztam, azzal béleltem ki a tepsi alját..

Mikor szépen a tepsi megtelt az alapanyag elfogyott mehet a sütőbe kb. 30 perc a sütési idő.

Könnyen darabolható, omlós állagú tésztát kapunk.

Igaz hogy maceránsnak tűnik , de nmég sem annyira az. Érdemes kipróbálni.

Szakács: Ritus


Film link: http://www.rita-szekeres.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marinara 2011 augusztus 30

a zabpehelyliszt NEM hasznàlhato a gluténmentes diétàban !!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*