a zabpehelyliszt NEM hasznàlhato a gluténmentes diétàban !!!
200gr őrölt hajdina
50gr tökmag őrlemény
60gr őrölt amaránt
50 gr őrölt szezámmag
300 gr zabpehelyliszt
1/2 1 teáskanál só
2 tojás
3 evőkanál kókusz zsír
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 teáskanál szodabikarbóna
1 dl víz
4-5 pár virsli.
Az őrleményeket , a zabpehelylisztet és a többi alapanyagot összedolgozzuk.
Itt hívom fel mindenki figyelmét arra , hogy a tészta nyújtható!!! De ugyanakkor a tésztacsíkokkal nem lehet úgy dolgozni mint a hagyományos kelt tésztánál, Mert szét málik. Lehet hogy a zabpehelyliszt helyett ha szezámlisztet használtam volna vagy vegyesen lenmaglisztet más lett volna a tészta állaga nem tudom, mert nem készítettem még el más variációban.!!!
Tehát a tésztából kis kígyókat készítünk és azzal indítunk. Közben a lábtörlő fonatmintájának megfelelően elkezdjük beleteni a vrslit is. A virslivel és a kezünkkel a tásztát egy kicsit mindig lapitjuk.. Mire a tepsi megtelik az alapanyagokkal szépen belesz takarva a tepsi alja is és már nem is látszik az alja sehol.
Én a célszerűség végett sütőpapírral dolgoztam, azzal béleltem ki a tepsi alját..
Mikor szépen a tepsi megtelt az alapanyag elfogyott mehet a sütőbe kb. 30 perc a sütési idő.
Könnyen darabolható, omlós állagú tésztát kapunk.
Igaz hogy maceránsnak tűnik , de nmég sem annyira az. Érdemes kipróbálni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.