24 darabhoz:
9 dkg finomliszt
9 dkg rétesliszt
3 ek cukor
2 tojás, szétválasztva
1 csomag sutopor
5 dkg olvasztott vaj
kb. 2 dl tej
A tojások fehérjét habbá verjuk, a palacsinta tobbi hozzávalóját osszekeverjuk, majd a habot is beleforgatjuk. 10 percig pihentetjuk.
A palacsintasutoben egy kevés olajat vagy vajat megforrósítunk, és 1-1 ek tésztát ontunk, és mindkét oldalát pirosra sutjuk. Tálalhatjuk lekvárral, fahéjas porcukorral, nutellával, kakaóval vagy bármilyen ízlésunknek megfelelo toltelékkel. Ehetjuk akár onmagában, vagy a lábatlan tetejét megkenhetjuk, vagy akár kettot osszerakunk, akár egy szendvicset.
TIPP: Tetejére rajzolhatunk "smileykat, mosolyokat" a kov. módon: 6 dkg tortabevonó csokoládét goz folott vagy mikrohullámú sutoben felolvasztjuk, és zsírpapírból osszesodort, szuk szájú tolcsérbe toltjuk. A palacsintasutoben egy kevés vajat megforrósítunk, és a tolcsérrel három helyen szemet, orrot, neveto szájat rajzolunk a felolvadt csokoládéból. Ezekre a helyekre 1-1 ek tésztát ontunk, és ha az alsó fele megsult, óvatosan megfordítjuk, hogy a díszítés felulre keruljon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.